07/07/2022
Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић посетили су данас село Јарковац у општини Сечањ, где су обишли завршне радове на рехабилитацији Светосавске улице дуге два километра. Председник Мировић је подсетио на то да су нови асфалт, уз Јарковац, добиле и улице у местима Бока и Неузина, те да је пројекат обухватио обнову укупно седам километара улица у та три насеља, за шта је Покрајина издвојила 189 милиона динара. „Мање општине заслужују већу пажњу јер немају довољно велике буџете да саме реализују овако значајне инвестиције, и због тога ће Покрајинска влада у наредном периоду издвајати још већа средства за мање средине, јер је то једини начин да се људи задрже у селима – да им обезбедимо добру школу, здраву пијаћу воду и добру путну мрежу“, изјавио је Мировић.

Овом приликом, председнику општине Небојши Мељанцу уручена су и решења о финансирању изградње и опремања бунара у Сечњу и Шурјану и адаптације објекта поште у Неузини, пројеката које ће са више од 28 милиона динара финансирати Покрајина.
Мировић је најавио да почињу радови на ревитализацији бунара за пијаћу воду у свим насељеним местима ове општине како би се мештанима обезбедило квалитетније водоснабдевање.
„На састанку са председником општине договорено је улагање у реконструкцију школа на територији Сечња током летње паузе, за шта ће Покрајинска влада издвојити новац по хитној процедури. Уз то, настављамо асфалтирање улица и санацију изворишта воде у општини Сечањ“, рекао је председник Покрајинске владе.
Мељанац је оценио да су ово велики пројекти без којих та општина не би могла функционисати.
„Без подршке Покрајинске владе, Општина Сечањ не би могла сама реализовати ове инвестиције које су од великог значаја за наше грађане“, навео је Мељанац.