04/06/2022

„Село Кукујевци у општини Шид, насеље са великим привредним потенцијалима, добиће готово шест километара реконструисаних улица, за шта је Покрајинска влада, заједно са локалном самоуправом, издвојила укупно 216,5 милиона динара. То ће бити од великог значаја за све мештане, привреднике и пољопривредна газдинства“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, након обиласка друге фазе радова на реализацији ове инвестиције. Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.
Мировић је оценио да се радови изводе у договореном року и према задатом квалитету, најавивши овом приликом да Покрајинска влада наставља са улагањем у путну инфраструктуру на територији Срема.

„У наредних неколико недеља почеће радови на реконструкцији Гребенског пута на западном ободу Фрушке горе, до манастира Ђипша. Реч је о деоници од око шест километара чијим уређењем ће Фрушка гора постати још атрактивнија и приступачнија за туристе. И у наредним годинама издвајаћемо још већа средства за уређење путне инфраструктуре, како у Срему, тако и широм Војводине“, рекао је Мировић.

Председник је подсетио на то да је заједничким снагама Владе Србије, Покрајинске владе и локалне самоуправе изграђена индустријска зона у Шиду, где је отворен нов погон једне мађарске компаније, што ће, како је оценио, умногоме допринети развоју општине.

„Интересовање инвеститора за ову индустријску зону изузетно је велико. Општина има потписане уговоре са девет заинтересованих компанија и то је важно за све незапослене мештане јер ће бити отворен велики број нових радних места. На тај начин Шид ће сустићи развијеније општине, а управо то је и наш циљ – да Шид за три до четири године са новим фабрикама постане нови развојни центар у западном Срему“, навео је председник Мировић.

Преседник Општине Шид Зоран Семеновић захвалио је Покрајинској влади на обезбеђеним средствима за наставак радова на реализацији инвестиције у Кукујевцима, којом ће, како је навео, то насеље добити комплетно нову путну инфраструктуру.