02/06/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас, заједно са председником општине Бачка Паланка Браниславом Шушницом, завршне радове на реконструкцији пута од Младенова до општине Бач. За реконструкцију 2047 метара пута, Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила је око 85 милиона динара. Поред радова у Младенову, председник Покрајинске владе је са сарадницима обишао и радове на појачаном одржавању државног пута I Б реда бр. 12 из правца Футога до уласка у Бегеч, као и погоне компаније „Нектар“ у Бачкој Паланци.

Председник Мировић је у обраћању новинарима током посете рекао да ће Покрајинска влада покренути иницијативу да се направи пројекат и реконструише пут од Бегеча до Бачке Паланке и најавио да ће ураво то бити једна од тема заједничке седнице Покрајинске владе и Владе Републике Србије која ће бити одржана током јесени.

„На територији општине Бачка Паланка послују велике компаније које своју робу и производе транспортују у све крајеве наше земље, али и у иностранство, стога је важно и за привреду, али и за грађане да се то питање покрене“, рекао је Мировић.

Он је додао да је Бачка Паланка развијена општина, али да ће се Покрајинска влада и поред тога у будућности трудити да, кроз своје механизме, подстакне даље запошљавање житеља те општине.

„У Војводини имамо највећи степен раста запослености, имамо веома добре економске показатеље, а део заслуга за то припада и Покрајинској влади, зато што је новац из буџета у протекле две године усмераван на економски развој“, навео је председник Мировић и истакао да су ти ефекти данас видљиви.

У оквиру радне посете општини Бачка Паланка, делегација Покрајинске владе присуствовала је и седници социјално – економског савета општине Бачка Паланка.