03/03/2020

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Житиште. Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине је за финансирање пројекaта на територији општине Житиште у протекле четири године издвојила око 142 милиона динара за реализацију четири пројекта у областима водоснабдевања и заштите вода, културе и саобраћајне инфраструктуре.

Мировић и Ковачевић су најпре обишли Српски Итебеј у ком је средствима Управе за капитална улагања у износу од око 20 милиона динара реконструисано седам улица.

„Данас смо, заједно са локалном самоуправом, утврдили приоритете за наредни период. Много више средстава усмерићемо за мања места, посебно за општине у Банату, а у првом плану ће бити реконструкција путних праваца. Радићемо и на објекту предшколске установе у овом месту“, казао је председник Мировић.

Овом приликом, Мировић и Ковачевић су обишли и Дом културе у Банатском Карађорђеву за чију санацију је Управа за капитална улагања издвојила око 21 милион динара.

Посети Житишту присуствовала је и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.