25/08/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић обишли су данас радове на завршетку Дома културе у Врбасу, истакавши да је план да у наредних годину и по или две буде отворен објекат Дома, чија је изградња почела пре 30 година. Реч је о пројекту вредном готово 600 милиона динара. Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине до сада издвојила укупно 350 милиона динара.

„Задовољан сам што смо започели радове на објекту Дома културе у Врбасу. Желимо да имамо најсавременији објекат у овом делу Војводине. Наредних недеља, разговараћемо са пројектантима, надзорним органима и са извођачима како бисмо убрзали радове“, изјавио је Мировић након обиласка.
Укупна нето површина објекта је 3.914 квадратних метара, а предвиђени су грађевинско-занатски радови, радови на електро и термомашинским инсталацијама, противпожарна заштита и постављање сценске технике, као и партерно уређење и уређење зелених површина.

Поред обиласка Дома културе, делегација Покрајинске владе је обишла и завршне радове у фискултурној сали ОШ „Петар Петровић Његош“, за које је преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину опредељено готово 4,7 милиона динара за замену спортског пода у фискултурној сали.
„Уз подршку Покрајинске владе, Општина Врбас завршава један од најзначајнијих пројеката, завршетак радова на Дому културе, који на реализацију чека последњих 30 година“, изјавио је председник Општине Врбас Предраг Ројевић и истакао да уз подршку и помоћ Покрајинске владе, локална самоуправа реализује пројекте и у другим областима – привреде, образовања и спорта.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.