05/08/2020

Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и градоначелник Града Кикинда Павле Марков обишли су данас радове на изградњи градске пијаце у Кикинди. Реч је о пројекту вредном од око 300 милиона динара за чију реализацију је Управа за капитална улагања у последње три године обезбедила око 244 милиона динара, док је остатак новца обезбедила локална самоуправа.

Пројектом је предвиђена изградња пијаце у три фазе. Свака од фаза предвиђа изградњу по једне ламеле са припадајућом инфраструктуром у смислу да се омогући њено потпуно функционисање као независне целине. Укупна бруто површина новоизграђених објеката ће износити око 3 300 m2.

„Управа за капитална улагања је издвојила 244 милиона динара за све три фазе, док је локална самоуправа определила око 66 милиона динара од чега 16 милиона за непредвиђене радове како би се спречило урушавање стамбених објеката поред градилишта. Новац је обезбеђен и уколико не буде непредвиђених околности, у виду погоршања епидемиолошке ситуације и временских прилика, очекујемо да ће радови бити готови крајем године или почетком следеће године“, рекао је Ковачевић.
Рок за завршетак изградње Градске пијаце у Кикинди померен је за шест месеци, односно до краја године, услед лоше епидемиолошке ситуације у земљи, али и одређених непредвиђених околности које су се јавиле у току извођења радова.

„У неком тренутнку било је прекида радова, имајући у виду епидемиолошку ситуацију у граду, поред тога смо имали и одређених техничких проблема. Због објекта који се налази поред централне пијаце, чији су темељи били на парцели саме пијаце, морали смо да извршимо измену плана, тако да смо то завршили и наставили са радовима“, истакао је Марков.