19/12/2019
Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и градоначелник Града Кикинда Павле Марков обишли су данас радове на изградњи градске пијаце у Кикинди. Реч је о пројекту вредном преко 280 милиона динара за чију реализацију је Управа за капитална улагања обезбедила око 130 милиона динара.

Пројектом је предвиђена изградња пијаце у три фазе. Свака од фаза предвиђа изградњу по једне ламеле са припадајућом инфраструктуром у смислу да се омогући њено потпуно функционисање као независне целине.

„Прва фаза радова је окончана, тренутно су у току радови друге и треће фазе који теку по плану. Рок за завршетак радова је 250 дана што значи да би радови требали бити готови у јулу наредне године“, рекао је Ковачевић и додао да ће окончањем радова Град Кикинда ће добити једну од најсавременијих пијаца у Војводини.

„Једна од највећих градских инвестиција у Кикинди последњих година – централна градска пијаца, место окупљања великог броја суграђана. Изградња пијаце је велика инвестиција чија изградња се одвија кроз три фазе. Ми смо сада на месту где ће за мање од годину дана нићи једна од најсавременијих пијаца у Војводини“, рекао је Марков.

„Све ово је резултат велике подршке Управе за капитална улагања и сматрам да је то једини начин на који Град Кикинда може да изнесе овако велике пројекте, Управа је препознала важан пројекат за Град Кикинду“, истакао је Марков.