13/07/2017

Захваљујући средствима обезбеђеним на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине, Дом здравља „Др Јован Јовановић Змај“ у Старој Пазови набавио је нови ултразвучни колор-доплер апарат, који ће омогућити бољу дијагностику, а тиме и ефикасније лечење пацијената у овој општини. Тим поводом је, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, заједно са представницима локалне самоуправе, посетио данас Дом здравља.

„Уз подршку Покрајинске владе, Управа за капитална улагања АП Војводине финансирала је набавку ултразвучног колер-доплер апарата у вредности од 4,7 милиона динара. Ми финансирамо не само велике здравствене центре, већ улажемо у све општине у Војводини, доприносећи да равномеран развој покрајине буде видљив и у области здравствене заштите“, истакао је у изјави новинарима директор Управе Недељко Ковачевић и подсетио да је само у последњих годину дана, на конкурсима Управе додељено 333 милиона динара за реализацију 24 пројекта у 17 општина.

„Наш циљ је да грађани Војводине, без обзира где живе, било да је то Стара Пазова, Опово или Чока, да имају једнако доступну и квалитетну здравствену заштиту и стога ћемо и убудуће да помажемо здравствене установе у свим војвођанским општинама“, закључио је Ковачевић.

Директор Дома здравља др Александар Омеровић је, захваљујући се на подршци Покрајинске владе, истакао да ће ова здравствена институција наставити да буде ефикасна у пружању здравствених услуга.

„Нови ултразвучни апарат омогућиће пацијентима да обаве ултразвучне прегледе без чекања, што ће допринети квалитетнијој дијагностици, а тиме и бољем и бржем лечењу наших пацијената“, рекао је директор др Омеровић.

Дом здравља „Др Јован Јовановић Змај“ у Старој Пазови је здравствена установа примарне здравствене заштите која пружа здравствене услуге становницима општине Стара Пазова, подручја на коме живи око 80.000 становника. Тренутно око 13.000 пацијената годишње има потребу за ултразвучним прегледима, те је потреба за новим апаратом била од велике важности за оптималан рад специјалистичких служби пазовачког дома здравља.