30/01/2020

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић, уручили су данас уговоре о преносу средстава за реализацију 23 пројекта на територији 22 општине и града у АП Војводини у вредности од око 3,2 милијарде динара. Средства за реализацију пројеката одобрена су путем јавних конкурса Управе за капитална улагања за 2020. годину у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Реч је о наставку финансирања 12 пројеката и 11 нових пројеката.

Председник Мировић и директор Ковачевић су данас уручили и уговоре за наставак финансирања изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, као и уговор о наставку финансирања реконструкције и изградње нових објеката у оквиру комплекса дворца Хертеленди у Бочару. Укупна вредност уговора је 676 милиона динара.

„Први у Србији, доделом уговора за реализацију важних инфраструктурних пројеката, започињемо нови инвестициони циклус. Током ове године завршићемо реализацију великих пројеката које смо започели ранијих година“, изјавио је председник Мировић.