19/03/2021

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Опово Милош Марков потписали су данас уговор о финансирању изградње вртића у насељеном месту Сефкерин. За доградњу објекта основне школе, у коме ће бити смештен вртић са јаслицама, а у складу са посебном одлуком Покрајинске владе, обезбеђено је 41.966.726,66 динара.

„Управа за капитална улагања АП Војводине је у последњих пет година определила око 807,5 милиона динара за финансирање пројеката којима се унапређује рад предшколских установа. Радује нас прилика да финансирамо пројекте који се односе на изградњу нових вртића, јер нам је то потврда да се повећава наталитет, као и да наши млади остају да живе и раде у својим срединама. Реализацијом овог пројекта, у Сефкерину ће од 60 до 90 деце добити прилику да иде у вртић у месту у коме и живи“, истакао је овом приликом директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, подсећајући да је ово други пројекат који Управа финансира у општини Опово.

„Још 2017. године финансирали смо реконструкцију објекта предшколске установе у самом Опову, чиме је дата подршка локалној самоуправи у намери да својим најмлађим суграђанима обезбеде најбоље услове за боравак у вртићима, те је изградња вртића у Сефкерину наставак добре сарадње коју имамо са општином Опово,“ напоменуо је Ковачевић и подсетио да је Управа за капитална улагања АП Војводине определила о сада скоро 844 милиона динара који су доприносе развоју не само образовања, већ и саобраћајне и комуналне инфраструктуре, као и здравствене заштите на територији општине Опово.

Председник општине Опово Милош Марков је рекао да је пројектом предвиђена доградња објекта основне школе за потребе деце предшколског узраста у Сефкерину, с обзиром да у овом насељеном месту до сада није ни постајао вртић.

„Изградњом вртића у Сефкерину, општина Опово решава велике проблеме са којима се суочавамо дуги низ година, а који су довели до формирања листа чекања за упис у вртић. Иако имамо довољно образовног кадра, до сада нисмо имали довољно простора за рад са децом предшколског узраста, те ћемо са реализацијом овог пројекта, добити други објекат предшколске установе у општини и неопходан простор за боравак и рад са нашим најмлађима“, истакао је Марков захваливши се на подршци коју су Покрајинска влада и Управа за капитална улагања АП Војводине пружили општини у намери да обезбеде најсавременије услове за боравак деце у предшколској установи.