17/11/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине посетили су данас општину Сечањ, где су са председником општине Предрагом Милошевићем и његовим сарадницима, разговарали о заједничким активностима које ће допринети бржем развоју те банатске општине. У оквиру посете, делегација Покрајинске владе је са домаћинима обишла и градилиште у насељу Сутјеска, на ком су у току радови на изградњи фабрике „Свети Никола“ за хладну прераду воћа и поврћа.

Председник Мировић је рекао да је са руководством општине Сечањ договорено да ће се заједнички радити на програмима локално-економског развоја, као и на отварању граничног прелаза Наково-Лунга, који треба да функционише 24 сата. Заједнички ће се радити и на унапређењу услова рада и живота предшколаца, основаца и средњошколаца у општини Сечањ, и за ту намену ће већ у децембру бити опредељена средства из покрајинског буџета.

Покрајински премијер је изразио задовољство због тога што у општини Сечањ ниче фабрика, у којој ће се већ на пролеће следеће године запослити око 120 становника из те банатске општине.

„Важно је да се ово дешава у Банату, и у једној недовољно развијеној општини као што је Сечањ“ рекао је председник Мировић додавши да су на заједничкој седници Владе Србије и Покрајинске владе, банатске, мање развијене општине биле предмет заједничког интересовања, те да је тада одлучено да се много више пажње у ресорним републичким министарствима и покрајинским секретаријатима обрати на њих.

„Идеал је да у свакој општини буде по једна фабрика попут „Светог Николе“. Да би се то остварило, мора много да се ради. То се неће десити „преко ноћи“, али ми ћемо настојати да заједничким радом надлежних министарстава, покрајинске администрације и локалних самоуправа то буде наш коначни циљ“ рекао је Мировић и додао да је покрајинска администрација поуздан партер, те да, где год је нешто договорено, то је и спроведено или реализовано.