11/10/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас Каменички парк, у којем je завршена прва фаза радова на уређењу парковске инфраструктуре, вредна 70 милиона динара, коју су заједнички финансирали Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања, и Град Нови Сад.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине за уређење пешачких стаза са пратећим мобилијаром и јавном (соларном) расветом у Каменичком парку определила 35 милиона динара.

„Град Нови Сад и Сремска Кaменица добили су уређен, велики парк, у коме ће, захваљујући обимним радовима на уређењу, грађани моћи свакодневно да бораве и уживају“, изјавио је председник Мировић и додао да су радови извршени према условима покрајинског и градског Завода за заштиту споменика природе.

Он је истакао да су у овој фази радова, између осталог, изграђене бетонске и реконструисане постојеће пешачко-бициклистичке стазе, постављена јавна соларна расвета, те додао да ће се са радовима наставити и у наредном периоду.

„Уређен Каменички парк је слика модерног града, наше покрајине и државе. Покрајинска влада ће наставити да подржава пројекте Града, јер нам је заједнички циљ да Нови Сад напредује“, рекао је председник Мировић и најавио да су за следећу годину спремни заједнички пројекти из области комуналне и саобраћајне инфраструктуре.

„Оживели смо највећи и најстарији парк у Новом Саду, који је деценијама био запуштен. Данас Каменички парк представља оазу мира и зеленила и позивам све Новосађане да га посете и уживају“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.