06/02/2024
„Завршена је изградња локалног пута од Стапара до Сивца, од регионалног значаја, дужине готово 16 километара, који спаја Сомбор и Кулу и на којем се налази и новоизграђени мост који ту деоницу спаја са путем Кула–Врбас“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка саобраћајнице, истакавши да је задовољан изведеним радовима. Обиласку радова присуствовали су и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Општине Кула Дамјан Миљанић.
Председник Мировић подсетио је на то да је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, за реализацију овог пројекта издвојила милијарду и 377 милиона динара.

„Изградња ове деонице од великог је значаја како за сомборску и кулску општину, тако и за Апатин, који ће добити директан, краћи излаз на будућу брзу саобраћајницу ′Осмех Војводине′ од Сомбора до Кикинде, чија је изградња у току“, истакао је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, то је значајно и за пољопривреднике, којима ће бити олакшан приступ парцелама.
„Ово је важна вест за све грађане Стапара, Сивца и других насеља јер ће знатно скратити путовања и уз то ће допринети бољој повезаности насељених места у Западнобачком округу“, рекао је председник Мировић.