26/06/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Руму где је присуствовао пуштању у саобраћај улица 15. мај и 15. август – двеју важних саобраћајница у дужини од два километра које су пре уговореног рока реконструисане и дограђене, а вредност радова је 320 милиона динара

„Ово је важна инвестиција за све мештане јер умногоме мења слику Руме. У протеклих пет година радили смо заједно на реконструкцији многих саобраћајница у овој општини, као и на уређењу индустријске зоне, што је изузетно значајно јер је кључ успеха сваке наше општине у запошљавању, новим радним местима и фабрикама. Рума у томе предњачи, захваљујући политици заједништва коју водимо и која доноси конкретне резултате“, изјавио је председник Мировић.

Обраћајући се присутнима, он је рекао да је у протеклих неколико година у Срему било доста посла, наводећи као примере реконструкцију и дигитализацију Радарског центра „Фрушка гора“, завршетак пута од Јамене до границе са Хрватском и Босном и Херцеговином, изградњу нове школе у Сремској Митровици, као и унапређење фрушкогорске путне мреже.

„Почели смо и радове на изградњи Фрушкогорског коридора, који ће допринети томе да ће се за три и по године од Руме до Новог Сада стизати за петнаестак минута. Рума напредује, смањује се број незапослених и то је најбоља гаранција да ће мештани ове општине бити сигурнији, да ће млади остајати у Срему, што је и највећи резултат нашег заједничког рада“, рекао је Мировић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић навео је да је захваљујући подршци председника Мировића и Покрајинске владе измењена слика путне инфраструктуре у тој општини.

„Ова инвестиција, али и многе друге у области путне инфраструктуре које смо реализовали захваљујући Покрајинској влади, дају нови живот нашој општини, јер је управо уређена путна мрежа главни предуслов за привлачење инвестиција и даљи привредни развој“, казао је Манчић.

Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и Радан Бобић, в. д. помоћника директора за инвестиционе послове у Управи за капитална улагања АП Војводине.