12/12/2023

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић обишли су данас завршне радове на изградњи фискултурне сале у оквиру Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици, за коју је, путем конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине опредељено преко 420 милиона динара.

Градња ове модерне мултифункционалне спортске халe започета је у октобру прошле године. Хала се простире на скоро 1.000 квадратних метара и биће погодна за све дворанске спортове попут кошарке, одбојке, малог фудбала, тениса и гимнастике. Пројекат укључује и трибине за посетиоце са 205 седећих места и пратеће просторије. У оквиру објекта ће се налазити и простор за продужени боравак и техничка учионица, свлачионице, као и пространа трпезарија са 132 места. У приземљу је планирана модерно опремљена кухиња, која ће обезбедити ефикасну испоруку оброка наменским лифтом.

Реч је о пројекту који је дуго очекиван, јер има велики значај за ову средину. Хала ће служити као центар за спортске ентузијасте, нудиће широк спектар спортских могућности и представљаће место за свакодневну рекреацију. Поред своје примарне функције, објекат ће бити намењен и за организовање културних и друштвених догађаја.

Изградња спортске хале, уз планирани паркинг за посетиоце, један је од највећих подухвата реализованих у оквиру спортске инфраструктуре у мачванском делу Сремске Митровице.