28/06/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас радове на изградњи објекта Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима у општини Пећинци, инвестиције вредне 280 милиона динара, поручивши да ће нови вртић бити отворен на јесен.

„Шимановци ће добити нови модеран објекат који ће деци и особљу ове предшколске установе обезбедити најквалитетније услове за боравак, учење и рад. На тај начин решавамо вишедеценијски проблем имајући у виду да су малишани из овог места до сада боравили у основној школи“, изјавио је Мировић.

Он је истакао да се ова општина као и цео Срем развијају убрзано.

„Покрајинска влада је у протеклом периоду уложила знатна средства у изградњу и реконструкцију локалних саобраћајница, као и дела индустријске зоне чиме смо створили услове за долазак компанија, којих има све више, и очекујемо да се тај тренд настави и у будућности захваљујући доброј сарадњи на свим нивоима власти“, казао је Мировић.

Председник Општине Пећинци Синиша Ђокић захвалио је Покрајинској влади на овој значајној инвестицији истакавши да је реч о објекту површине 1.700 квадратних метара, који ће моћи да прими 300 малишана.

„Нови вртић решава дугогодишњи проблем и са завршетком ове инвестиције у потпуности ћемо укинути листе чекања, јер ће сва деца са територије наше општине бити уписана у вртић“, рекао је Ђокић.