17/02/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима 24 локалне самоуправе за финансирање и суфинансирање инфраструктурних пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта. Реч је о пројектима који ће бити реализовани заједно са локалним самоуправама, а од укупног износа средстава Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине обезбедила готово 3,3 милијарде динара.

„Ово је важан дан јер започињемо велике инвестиције у Војводини. Показали смо у минуле четири године добар заједнички приступ, ефикасност и јединство у припреми пројеката“,
казао је председник Мировић.

Овом приликом, он је уручио и уговор за наставак реализације пројекта „Изградња постројења за пречишћавање отпадних вода“ у Бачкој Тополи. За ову намену, Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине издвојила 154 милиона динара.

„Желимо да у 2021. години завршимо започете инвестиције из ранијих година – пречистаче у Бачкој Тополи и Малом Иђошу. То су веома значајне инвестиције јер обезбеђују здраву животну средину“, додао је Мировић.

Председник је најавио да ће током пролећа почети и радови на изградњи Студентског културног центра у Новом Саду и новог Дома за душевно оболела лица у Чуругу. Према његовим речима, ове године биће завршено и стављено у функцију Народно позориште у Суботици, веома захтеван пројекат који је реализован заједно са Владом Републике Србије, као и аквапарк на Палићу.

„Започећемо реконструкцију локалне путне мреже у Сечњу, Шиду, Жабљу, Апатину, Новом Бечеју, Житишту, Оџацима и Бачкој Паланци. Наставићемо радове и на реконструкцији локалне путне мреже на Фрушкој гори, која је постала веома важна туристичка дестинација. Желимо да створимо добре инфраструктурне услове за развој туризма. Чека нас велики посао, желимо да помогнемо мање развијеним општинама. Широм Војводине имаћемо значајне инвестиционе захвате “, изјавио је председник Мировић.

Заједно са локалним самоуправама, како је додао, у овој години радиће се на завршетку спортске хале у Инђији и адаптацији Градског стадиона у Зрењанину, доградњи фискултурне сале у ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, завршетку изградње Дома културе у Врбасу, изградњи градског купалишта у Ковину и градске пијаце у Кикинди.