20/07/2018

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и генерални директор Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица потписали су данас уговор о преносу више од 1,8 милијарди динара за наставак градње зграде „Радио-телевизије Војводине“. Средства су обезбеђена у буџетима Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине за 2018. годину, а намењена су за другу етапу изградње и услугу стручног надзора.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић је у изјави медијима напоменуо да је данас потписана и одлука којом је Радио-телевизија Војводина овластила Управу за капитална улагања да у име њих предузме све радње у вези са покретањем и спровођењем поступка јавне набавке радова на изградњи пословног објекта и услуге стручног надзора.

„Радови на изградњи нове зграде на Мишелуку одвијају се по плану, а могуће је да ће радови да буду завршени и пре задатих рокова. Очекујемо да ћемо у наредним данима расписати и јавну набавку за извођача радова и стручни надзор за другу етапу радова, како бисмо испунили план да до краја следеће године завршимо све грађевинске радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине“, нагласио је Ковачевић.

Изградњом нове зграде Радио-телевизије сви грађани ће добити на квалитету и информисања и укупног друштвеног живота, а на овај начин Покрајинска влада наставља да подржавамо јавни сервис свих грађана, који информише јавност не само на српском, већ и на језицима националних мањина и конкретним потезима ствара услове да се коначно запосленима у Радио-телевизији Војводине омогући да свој посао обављају у нормалним условима и функционалном објекту.