13/04/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас у Бачком Петровцу завршне радове на обнови и ојачању пута између Бачког Петровца и Кулпина. Радови су коштали укупно 97 милиона динара, од чега је преко конкурса Управе за капитална улагања обезбеђено 90,6 милиона, док је општина Бачки Петровац издвојила 6,4 милиона динара.

Мировић је изјавио да је задовољан резултатима који су постигнути у Бачком Петровцу када је у питању реконструкција важних објеката у протеклих годину и по дана, те да је за важне инфраструктурне пројекте Покрајина до сада издвојила преко 200 милиона динара, од чега је само преко Управе за капитална улагања АП Војводине обезбеђено око 160 милиона динара.

Мировић је у пратњи председника општине Бачки Петровац Срђана Симића и директора Управе за капитална улагања Недељка Кoвачевића обишао и Основну школу „Јан Чајак“, где је Покрајина финасирала замену спољне столарије на првом спрату објекта школе. Ти радови су преко Управе за капитална улагања финасирани са 8,9 милиона динара, а општина је уложила милион динара.

„Договорили смо се да ћемо у наредном периоду реконструисати спортске терене у оквиру школе, а током године ћемо радити на обнови предшколске установе у Бачком Петровцу“
казао је председник Мировић и најавио и реконструкцију две школе на територији те општине.

„Важна чињеница је и постојање индустријске зоне у приватном власништву у Бачком Петровцу“
изјавио је Мировић по обиласку индустријске зоне и погона за производњу џамбо врећа који послује у зони.

Председник општине Бачки Петровац Срђан Симић нагласио је да је Покрајина у протеклих годину и по дана на свим пројектима учествовала са готово 95 одсто средстава, што је омогућило њихову пуну, брзу и ефикасну реализацију.