02/08/2016

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарали су о будућој сарадњи у области грађевинарства и инфраструктуре и договорили формирање заједничког тела које ће пратити реализацију најважнијих пројеката у покрајини. Састанку су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћаја Ненад Грбић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

„Порука данашњег састанка је да ћемо радити заједно, како на текућим, тако на припреми нових пројеката и да ћемо бити потпуно спремни за нове инвестиције”, рекао је у изјави новинарима председник Покрајинске владе Игор Мировић. Као посебно важне теме за Војводину, председник Покрајинске владе је издвојио питање рехабилитације државних путева у Војводини, ефикасну реализацију започетих инфраструктурних пројеката, као и убрзане припреме за изградњу нове зграде Радио-телевизије Војводине.

На састанку је било речи и о одржавању железничке структуре у Војводини, као и активностима на пројектовању и изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума, где је договорено да ће се Министарство и Покрајинска влада заједнички заложити код Министарства финансија да се обезбеде средства за експропријацију и упоредо разговара о моделима финансирања. Такође, две институције ће заједно радити на припреми пројектне документације за будуће пројекте, укључујући пројекте рехабилитације путева у Војводини.