Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић, градоначелник Панчева Саша Павлов и Маја Витман, градска менаџерка, oбишли су Северну индустријску зону, поводом завршених радова у оквиру пројекта „Инфраструктурно опремање „Северне индустријске зоне“ у Панчеву – завршетак изградње саобраћајнице“, односно радова на изградњи дела Црепајског пута у оквиру Северне индустријске зоне, које је финансирала Управа за капитална улагања АП Војводине.

Пројекат обухвата изградњу саобраћајнице у улици Црепајски пут са припадајућом инфраструктуром, водоводом и јавном расветом. Поред тога пројекат предвиђа и постављање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације.

Изградњом недостајуће саобраћајнице омогућен је прилаз „Северној индустријској зони“ из два правца, јер је средином 2018. године завршен пројекат изградње треће деонице саобраћајнице Улице 7.нове у оквиру инфраструктурног опремања „Северне индустријске зоне“ у Панчеву чије радове је такође финансирала Управа за капитална улагања.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине за инфраструктурно опремање „Северне индустријске зоне“ у Панчеву за финансирање завршетка треће фазе улице 7. Нова и дела Црепајског пута определила преко 60 милиона динара.

„Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, препознала значај индустријске зоне у Панчеву, која је сад комплетно опремљена инфраструктуром и као таква доприноси даљем локално економском развоју Панчева“истакао је Недељко Ковачевић.

Градоначелник Панчева је, изразио велику захвалност Покрајинској Влади и Управи за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине и напоменуо:

„Данас смо овде да остваримо увид у оно што је реализовано током ове грађевинске сезоне, а то је завршетак 3. фазе улице 7. Нова и дела Црепајског пута. На овај начин смо инфраструктурно заокружили „Северну пословну зону“. Желим да истакнем изузетну сарадњу Града Панчева и Покрајинске Владе.“

Градска менаџерка Маја Витман је додала: „На овај начин смо створили могућност да се зона шири и сада смо у току израде Плана детаљне регулације којим ћемо добити нових 23 хектара у зони.“

Витман, Павлов и Ковачевић су након обиласка „Северне индустријске зоне“ одржали радни састанак у кабинету градоначелника.