Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednici opština Bačka Topola, Gabor Kišlinder, Srboran, Radivoj Paroški i Mali Iđoš, Marko Lazić, potpisali su danas u prostorijama Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine ugovore o prenosu sredstava za finansiranje projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Sredstva za finansiranje projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u tri vojvođanske opštine, u ukupnoj vrednosti od oko 558 miliona dinara, opredelila je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Tako je za 2019. godinu, opštini Srbobran opredeljeno 163.500.000,00 dinara, opštini Mali Iđoš 202.800.000,00 dinara i opštini Bačka Topola 191.500.000,00 dinara. Pored sredstava koja je izdvojila Pokrajinska vlada, sredstva je opredelila i opština Bačka Topola u iznosu od oko 100 miliona dinara.

Prema rečima direktora Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljka Kovačevića, raspisivanje javnih nabavki za izbor izvođača se očekuje u narednim danima, dok se početak radova na izgradnji prečistača  očekuje na jesen ove godine.