Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas u opštini Šid rekonstruisani put od Jamene do Račinovaca, koji povezuje Republiku Srbiju i Republiku Hrvatsku, a koji je finansiran preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ovom prilikom, Mirović je izrazio očekivanje da u toku ove, ili početkom sledeće godine, dve države izgrade novi granični prelaz.

„Ovaj put i budući granični prelaz biće od velikog značaja za ljude u ovom delu Srema, ali i u pograničnim mestima u Hrvatskoj, rasteretiće granični prelaz Batrovci, oživeti Jamenu i omogućiti opstanak tog naselja u budućnosti“ izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade danas je obišao i radove na rekonstrukciji ulica u naselju Kukujevci, investiciji vrednoj 200 miliona dinara.

„Nakon 30 godina čekanja, žitelji Kukujevaca dobiće rekontruisanih šest kilometara ulica i to je od ogromnog značaja za razvoj ovog sela. Poslovi su ugovoreni, novac je obezbeđen preko Uprave za kapitalna ulaganja, i Pokrajinska vlada će na taj način pomoći građanima i poljoprivrednim gazdinstvima jer ovo naselje ima dosta privrednih potencijala“ kazao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izgradila industrijsku zonu u Šidu, poručivši da je potpisano novih 11 ugovora sa domaćim i stranim investitorima koji će na teritoriji opštine Šid izgraditi pogone i otvoriti nova radna mesta.

„Uradili smo veliki posao, izgradili industrijsku zonu, privukli investitore i to će u budućnosti stvoriti i finansijski potencijal kako bismo mogli da ulažemo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i doprinesemo sveukupnom razvoju opštine Šid“ rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je, kako je naveo, prepoznala potencijale opštine.

„U Kukujevcima, gde se nije ulagalo duže od tri decenije, započeli smo istorijsku rekonstrukciju saobraćajnica. Uz infrastrukturu i ostanak ljudi u našim mestima budućnost nam je sigurna“ kazao je Semenović.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.