Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas u Bačkoj Palanci i Odžacima radove na sanaciji lokalnih puteva, za šta je iz pokrajinskog budžeta samo ove godine izdvojeno ukupno 248,2 miliona dinara.

„U toku su obimni radovi na rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica ne samo u Bačkoj Palanci i Odžacima, već i u Beočinu, Inđiji i drugim mestima širom Vojvodine. U ovim opštinama uradili smo mnogo zajedničkih projekata sa lokalnom samoupravom, a u narednim mesecima očekujemo i početak obnove državnog puta od Begeča do Bačke Palanke“ izjavio je predsednik Mirović.

„Opština Bačka Palanka je u prethodnih pet godina od Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, po osnovu konkursa dobila 571 milion dinara, a od pokrajinskih sekretarijata više od 105 miliona dinara“ rekao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica. Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, razvoja sporta, vodoprivrede i zaštite životne sredine.

Prema rečima predsednika Mirovića, Pokrajinska vlada je pripremila elemente za budžet za narednu godinu, koji će biti veći za oko 4 milijarde dinara i taj novac biće uložen u infrastrukturne projekte.

„U opštini Odžaci, u svih osam naseljenih mesta, od Srpskog Miletića do Lalića, rekonstruisaćemo 34 ulice. Ovim projektom, koji će se odvijati u dve faze, biće sanirano ukupno 10,6 kilometara lokalnih puteva na dobrobit svih meštana“ izjavio je predsednik Mirović.

Govoreći o projektima koji se finansiraju na teritoriji opštine Odžaci, predsednik opštine Goran Nikolić rekao je da je ova lokalna samouprava u toku 2021. godine dobila 200 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

„Zahvaljujući tim sredstvima dogradićemo objekat Predškolske ustanove kako više nijedno dete ne bi bilo na listi čekanja za upis“ izjavio je Nikolić.

Obilasku radova prisustvovao je i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.