Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и в.д. директора Опште болнице Панчево др Слободан Овука, потписали су данас уговор о преносу 499.335.419,93 динара за реконструкцију интернистичког блока Опште болнице. Потписивању уговора присуствовао је и градоначелник Града Панчева Саша Павлов.

Директор Управе Недељко Ковачевић рекао је да од данас одбројавамо дане до усељења у реконструисан блок, који ће убудуће да испуњава све неопходне услове за боравак и лечење пацијената.

„Захваљујући подршци Покрајинске владе, преко Управе за капитална улагања АП Војводине издвојено је око 500.000.000,00 динара да, коначно, решимо проблем интерног одељења Опште болнице у Панчеву“

истакао је Ковачевић и најавио да ће Управа за капитална улагања АП Војводине, у најскорије време, објавити јавну набавку за извођача радова. Како је рекао Ковачевић, средства за реализацију пројекта обезбеђена су у покрајинском буџету захваљујући уштедама које су у претходном периоду направљене у поступцима јавних набавки у разним пројектима у области здравствене заштите.

„Покрајинска влада брине о здрављу својих грађана, без обзира у ком делу Војводине живе, и то свакодневно показујемо делима, а не само речима и само од јула 2016. године до данас, преко конкурса Управе, доделили смо више од 283 милиона динара за пројекте реконструкције, санације, адаптације здравствених установа, као и набавку неопходне медицинске опреме“
Недељко Ковачевић

В.д. директора болнице др Слободан Овука је истакао да је пројекат адаптације интерног одељења почетак нове историје панчевачког здравства који ће да запосленима у болници омогући да пруже боље услове здравствене заштите пацијентима Опште болнице Панчево.