Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и председник Општине Рума Слађан Манчић обишли су данас реконструисану Сремску улицу и Улицу Милоша Црњанског.

Управа за капитална улагања АП Војводине је на јавном конкурсу у области саобраћајне инфраструктуре 2019. године, за финансирање пројекта Уређење путне инфраструктуре у насељеном месту Рума у улицама Сремска и Милоша Црњанског, вредног 68,5 милиона динара, определила средства у износу од 50 милиона динара.

Реконструкцијом и изградњом саобраћајница, тротоара, колских прилаза, водовода, канализације, постављањем јавног осветљења и саобраћајне сигнализације улице су добиле ново лице.

„По задовољству људи који овде живе може се видети да смо урадили праву ствар, уз огромну подршку Управе за капитална угагања која је суфинансирала овај пројекат. Желим да се захвалим пре свега господину Ковачевићу који из године у годину препознаје све оно што je интерес Oпштине Рума“, изјавио је председник Манчић и додао „данас смо се на лицу места уверили да je Сремска улица сада уређена и безбедна, раније је то био сремски сокак, а сада је улица са коловозом широким 6 метара са ивичњацима, уређеним колским улазима, тротоарима, сливницима.“

„Изузетно сам задовољан како је реализован овај пројекат, и не само овај, него и сви остали пројекти које смо финансирали у општини Рума“, истакао је Ковачевић и додаo
„наредни јавни конкурси Управе су почетком следеће године и ја се надам да ће Општина Рума припремити још квалитетних пројеката“.

„Општина Рума је једна од најбољих општина, или чак најбоља, на територији Војводине у спровођењу и реализацији пројеката које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине“оценио је Ковачевић.