Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas u Adi novoizgrađene pristupne saobraćajnice i rekonstruisani most na Tisi, koji predstavlja najkraću vezu između Ade i Kikinde, a koji je nakon više od decenije čekanja, dobio upotrebnu dozvolu.

„Ada ima čime da se ponosi. Uspeli smo da rešimo jednu odiseju mosta na Tisi i nakon petnaestak godina i brojnih pronevara bivših vlasti, nepravilnosti i tužbi, ovaj objekat privedemo nameni. Za samo nekoliko meseci izgradili smo pristupne saobraćajnice, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 140 miliona dinara, da rekonstruišemo određene elemente mostovske kontrukcije, obezbedimo upotrebne dozvole i stavimo ga u punu funkciju“ izjavio je predsednik Mirović.

On je naveo da je most na Tisi u Adi samo jedan od mnogo nezavršenih poslova koje je ostavila bivša administracija, ističući da Vlada na čijem je čelu uspeva da ih rešava, jedan po jedan, stavljajući ih u službu građana.

Predsednik Mirović je danas, prilikom radne posete toj opštini, obišao i radove na izgradnji Velnes centra u Rekreacionom centru „Adica“.

„Pokrajinska vlada finansijski će pomoći uređenje kompleksa u okviru Velnes centra i očekujemo da taj posao bude završen do kraja godine. Ovo je veoma značajan projekat za sve građane koji će doprineti i unapređenju turističke ponude“ kazao je Mirović.

„Ponašamo se odgovornije od administracije koju smo nasledili i mislim da građanima možemo jasno da poručimo da ćemo opravdati njihova očekivanja i ispuniti sve što smo i obećali“ naveo je predsednik Mirović.

Predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki zahvalio je predsedniku Miroviću u ime cele opštine što je podržao projekat privođenja mosta nameni, ističući uverenje da će Pokrajinska vlada i ubuduće raditi na razvoju te opštine.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.