Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Житиште Митар Вучуревић уручили су данас Зорици Глушац из Честерега, самохраној мајци петоро деце, решење о додељивању плаца од 17 ари на којем ће бити изграђена кућа за ту породицу.

Вишечлана породица Глушац живи у веома тешким стамбеним и материјалним условима. Одлуком општине Житиште да им се додели плац, већ на пролеће, са првим грађевинским данима, почеће изградња куће за ту породицу.

“Често од великих речи, идеја и развојних пројеката не видимо живот обичних људи. Зато је задатак свих општина, Покрајинске владе, али и свих на националном нивоу, да се више ангажујемо у овој сфери и да покажемо да је могуће и на овај, најдиректнији начин, помагати онима којима је помоћ најпотребнија”Игор Мировић

Зорица Глушац се захвалила свим добрим људима који су омогућили да њена деца, старости од 16 година до године и седам месеци, добију кров над главом.

Председник Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић су у оквиру данашње посете општини Житиште, са руководством те банатске општине, обишли почетак радова на изградњи канализационе мреже и реновирани Дом културе у Житишту, као и новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву.

Председник Покрајинске владе је истакао да је са руководством општине Житиште и школе „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву договорено да се хитно почне са санацијом тоалета, заменом подова и кречењем школе, за шта ће у наредних десет дана бити обезбеђена средства.

„У јануару ће општина Житиште конкурисати и за средства за комуналну инфраструктуру. Имамо заједничке планове и верујем да ћемо у наредном периоду тешње и чвршће сарађивати, јер желимо да у свим насељеним местима, према плановима које општина буде поставила, решимо питања у комуналној инфраструктури, пре свега питања водоснабдевања, изградње канализационе мреже, али и друга отворена питања, као што је долазак инвеститора, јер то је трајна перспектива за све грађане општине“

рекао је председник Мировић и изразио уверење да ће се конкретни резултати заједничке сарадње видети већ у 2017. години.