„Dvorac Hertelendi od danas je u funkciji, imamo upotrebnu dozvolu, i od jeseni očekujemo posete dece iz cele naše zemlje, što je izuzetno značajno za Bočar i opštinu Novi Bečej“ izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska dvorca u Bočaru, čiju je rekonstrukciju i dogradnju finansirala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa gotovo 400 miliona dinara.

On je istakao da dvorac Hertelendi ima veliku perspektivu, jer je namenjen za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta koja će na jednom mestu imati kvalitetne uslove za boravak u prirodi, bavljenje sportom, upoznavanje kulture i svih lepota ovog dela Vojvodine.

„Pokrajinska vlada i lokalna samouprava formiraće zajedničku ustanovu koja će preuzeti obaveze i kreirati sadržajne programe. Utvrdićemo modele finaniranja i verujemo da je ovo velika stvar koja će oživeti ovu opštinu“ kazao je Mirović dodavši da kompleks može da primi sto dvadesetoro dece.

Mirović je danas obišao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru, kojom su meštani ovog sela u novobečejskoj opštini konačno dobili kvalitetne uslove za bavljenje sportom, ali i za održavanje prigodnih manifestacija.

„Zahvaljujući ovim dvema zajedničkim investicijama imaćemo više mladih i više učenika u ovom selu i zato verujem u njegov opstanak“ rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je nakon toliko čekanja Herteledi otvoren i to zahvaljujući, kako je naveo, podršci Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ocenivši da je reč o objektu koji je na ponos te opštine, Vojvodine i cele zemlje.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i Radan Bobić, v.d. pomoćnika direktora za investicione poslove u Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.