Подржавајући политику Покрајинске владе да грађанима Војводине буде обезбеђена квалитетна здравствена заштита, и без обзира где живе, да имају једнако доступну и квалитетну здравствену услугу, Управа за капитална улагања АП Војводине суфинансирала је изградњу новог објекта Завода за хитну медицинску помоћ који је свечано отворен данас у Новом Саду. За реализацију овог пројекта, Управа за капитална улагања АП Војводине је на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите, Граду Новом Саду доделила 204.839.923,95 динара, а остатак средстава је обезбеђен из буџета града.

Овом приликом, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће изградњом нове зграде Хитне помоћи значајно бити унапређен здравствени систем, те додао да је реализација ове велике инвестиције потврда заједништва и добре сарадње Покрајинске владе и Града Новог Сада. Он је додао да је здравство један од приоритета Покрајинске владе, а томе у прилог, како је навео, иде и податак да је у протекле две године у унапређење здравственог система у АП Војводини уложено 3,7 милијарди динара.

Нова зграда Завода за хитну медицинску помоћ саграђена је на углу Булевара патријарха Павла, Јастребачке и Улице Илариона Руварца на парцели од преко 3.000 квадрата. Укупна површина троспратне зграде је око 2.700 м². У приземљу је смештено ноћно дежурство за децу и одрасле са ординацијама, чекаоницом, лабораторијом и другим потребним садржајима. Ту је предвиђено да буду и просторије намењене за смештај и дневни боравак запослених у Хитној помоћи уз неколико канцеларија, као и апотека коју ће користити Апотекарска установа “Нови Сад”. На првом спрату је предвиђен простор за смештај ургентних екипа уз три вежбаонице и друге пратеће просторе као што су гардероба, тоалети и слично, а на другом спрату биће смештен и диспечарски центар уз неколико канцеларија за администрацију Завода. На трећем спрату биће претежно канцеларије за управу, као и простор за архиву и бибилотеку. У случају ванредних ситуација, први спрат објекта предвиђено је да се претвара у простор за смештај болесника и пацијената. Специјализована санитетска возила биће смештена у гаражи површине од око 2.300 м². Гаража ће у сутерену имати и технички блок, са просторијама за поправку, прање и дезинфекцију возила, складиште резервних делова, просторију за медицински отпад и енергетски блок.