Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević potpisali su danas ugovor o finansiranju izgradnje objekta doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo u požaru 2016. godine.

„Prvi ugovor koji potpisujemo u 2021. godini je ugovor sa opštinom Vrbas i to dovoljno govori o značaju koji ovaj projekat ima za Pokrajinsku vladu. Za finansiranje projekta, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 160 miliona dinara“rekao je Kovačević i dodao da je planirano da se izgradnja objekta završi do kraja godine.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević se zahvalio Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja koja je prepoznala značaj obnove doma kulture u Ravnom Selu, podsećajući da se upravo u ovom naseljenom mestu održava filmski festival koji je 2017. pokrenuo naš poznati glumac Lazar Ristovski. Realizacijom ovog projekta, prema rečima Rojevića, biće unapređen ne samo kulturni život sela, već i cele opštine Vrbas.

Projektom je predviđeno da se ostaci izgorelog objekta uklone, a da se na istom mestu izgradi novi objekat, koji će između ostalog sadržati i scensko-gledališni prostor maksimalnog kapaciteta 223 sedišta.