Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обишли су заједно са представницима локалне самоуправе радове на изградњи водоводне мреже у насељу Сот. Укупна вредност радова на изградњи водовода износи 19.703.900,70 динара, а средства су заједно обезбедили Управа за капитална улагања АП Војводине и Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Директор Управе за капитална улагања истакао је да је Управа подржала локалну самоуправу у реализацији пројекта водоснабдевање насеља Сот због значаја који има за становнике насеља Сот.

„Препознати су напори локалне самоуправе да заврши започето, али и реална потреба мештана Сота да се снабдевају здравом пијаћом водом на начин прикладан чињеници да живимо у 21. веку. Средином јула месеца требало да почну и радови на изградњи приступне саобраћајнице индустријској зони у шидској општини за које је општина обезбедила средства у висини од 16,5 милиона динара преко конкурса Управе у области локалног и регионалног економског развоја“истакао је овом приликом Ковачевић.

Покрајински секретар Вук Радојевић је напоменуо да је сарадња Покрајинске владе и општине Шид добар пример да окупљање око пројеката свих нивоа власти води ка реализацији пројеката који обезбеђују боље услове за живот грађана.

„Пример реализације изградње водоводне мреже у Соту на најбољи начин осликава идеју и основну визију Покрајинске владе, а то је окупљања око пројеката. Било је основно да решимо питање снабдевања водом овог становништва, а реч је о елементарним стварима о којима нико није бринуо у претходном дужем временском периоду“надовезао се покрајински секретар за пољопривреду Радојевић.

Председник општине Шид Предраг Вуковић је нагласио да је реч о пројектима од виталног значаја за шидска насеља попут Вишњићева и Сота, а очекивања су да до 1. септембра буде омогућен прикључак на водоводну мрежу свима који то буду желели у Соту. Посебну захвалност је изразио Покрајинској влади , која улаже у шидску општину, што није био случај дуго уназад, као и за средства додељена у оквиру капиталних улагања, како би била решена елементарна животна питања у овим насељима.

У оквиру радне посете општини Шид, поред обиласка завршних радове на водоводној мрежи у Соту, покрајински секретар за пољопривреду, директор Управе за капитална улагања и представници локалне самоуправе посетили су и фабрику уља “Викториа оил” и мост на каналу Шаркудин.