Посета Дому ученика и студената „Никола Војводић“ и разматрање реализације будућих пројеката који су од фундаменталног значаја за грађане Кикинде, нашли су се у фокусу разговора градоначелника Павла Маркова и његових сарадника и директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића.

“Нашег госта смо упознали са стратешким пројектима. Дотакли смо се ствари које намеравамо да урадимо до краја ове, али и наредне године, наравно, уз помоћ покрајинске админитрације. Веома нас радујемо што Град Кикинда има изузетну сарадњу са Покрајинском владом. За даљи развој Кикинде то је од немерљиве важности, јер све значајније пројекте нисмо у стању да сами реализујемо. Фокусирани смо на неколико великих пројеката попут нове Индустријске зоне, реконструкције градске пијаце и водоводне мреже.”Павле Марков

Током израдње отвореног спортског терена с трибином у дворишту Дома ученика и студената „Никола Војводић“, остварена је уштеда од шест милиона динара. Предрачунска вредност мултифункционалног терена за мали фудбал, одбојку, кошарку и тенис износила је 22 милиона динара, али је на крају утрошено 16 милиона:

“Због близине СЦ „Језеро“није ми јасна оправданост овог пројекта. Ми смо се потрудили да га окончамо. Уштеда од шест милиона динара није мала ствар. Кикинди су ове године одобрена два пројекта укупне вредности око 36 милиона динара. Новац је опредељен за проширење производне хале компаније „Зопас“, односно тог дела Индустријске зоне, али и за реконструкцију вреловода у улици Браће ТатићНедељко Ковачевић

прецизирао је Ковачевић и додао да ће Кикинда, и даље, моћи да рачуна на подршку Управе за капитална улагања АП Војводине.