Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević otvorili su danas novi objekat centralne kuhinje Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je za finansiranje radova na završetku objekta centralne kuhinje opredelila sredstva u iznosu od 45 miliona dinara.
Projektom su obuhvaćeni građevinsko – zanatski, instalacioni i završni radovi na adaptaciji objekta čiji završetak je omogućio ugradnju tehnološke opreme.

„Najveća ustanova koja funkcioniše na teritoriji Grada Novog Sada „Radosno detinjstvo“, zahvaljujući saradnji sa Pokrajinskom vladom dobila je najmoderniju centralnu kuhinju sa pratećom logističkom podrškom“kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktorka Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, Marijana Popov, kazala je ovom prilikom, da centralna kuhinja i tehnički i prostorno omogućava pripremu kvalitetnijih i raznovrsnijih obroka, uz visok stepen kontrole bezbednosti hrane, kao i pripremu hrane deci koja su u posebnom režimu ishrane.