Председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић отворили су данас нови објекат централне кухиње Предшколске установе „Радосно детињство“ у Новом Саду.

Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине је за финансирање радова на завршетку објекта централне кухиње определила средства у износу од 45 милиона динара.
Прoјектом су обухваћени грађевинско – занатски, инсталациони и завршни радови на адаптацији објекта чији завршетак је омогућио уградњу технолошке опреме.

„Највећа установа која функционише на територији Града Новог Сада „Радосно детињство“, захваљујући сарадњи са Покрајинском владом добила је најмодернију централну кухињу са пратећом логистичком подршком“казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Директорка Предшколске установе „Радосно детињство“, Маријана Попов, казала је овом приликом, да централна кухиња и технички и просторно омогућава припрему квалитетнијих и разноврснијих оброка, уз висок степен контроле безбедности хране, као и припрему хране деци која су у посебном режиму исхране.