21/04/2017

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, у присуству председника Привременог органа општине Врбас Милана Глушца, обишли су данас радове на изградњи канализационе мреже Бачком Добром Пољу. Управа за капитална улагања АП Војводине је на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области комуналне хидротехнике, доделила општини Врбас 50.000.000,00 динара за реализацију пројекта „Главни пројекат 3. етапе изградње канализације употребљених вода у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу“.

„Изградња канализационе мреже у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу, део је великих инвестиционих пројеката Покрајинске владе чији је циљ побољшање услова живота становника у тим насељеним местима. С друге стране, тиме се стварају предуслови да у скорој будућности проради централни пречистач отпадних вода у општини Врбас, и, што је веома важно, стварају се предуслови да се убудуће уђе у озбиљно чишћење Великог бачког канала и решавање великог еколошког проблема не само у АП Војводини, већ и у овом делу Европе“, рекао је Ђорђе Милићевић

Потпредседник Покрајинске владе истакао је да је добра вест и то што ће надлежно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ ове године ући у озбиљније чишћење Великог бачког канала са улагањем од близу 90 милиона динара.

Пројекат обухвата изградњу дела канализације употребљених вода у насељима Бачко Добро Поље, Змајево и Равно Село, насељених места која се налазе јужно од Врбаса и на тај начин формирају јужни крак доводних колектора до централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Након спроведеног поступка јавне набавке, за извођача радова је изабран „Градитељ НС“, а укупна вредност уговорених радова износи 51.563.256,00 динара. Остатак средстава обезбеђен је из буџета локалне самоуправе. Рок за завршетак радова је 30. јун 2017. године.