Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Milan Kovačević su zajedno sa predsednicom Opštine Kovin, Sanjom Petrović danas svečano otvorili novoizgrađeni vrtić predškolske ustanove „Naša radost“ u Kovinu za čiju izgradnju je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine preko javnog konkursa u oblasti obrazovanja i učeničkog standarda opredelila 35 miliona dinara.

U finansiranju druge faze izgradnje objekta koji se prostire na oko 700 kvadrata, pored Uprave, učestvovala je i Opština Kovin u iznosu od 20.589.511,48 miliona dinara.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević izjavio je da mu je od svih projekata koji su završeni u ovom mandatu, završetak izgradnje vrtića posebno značajan zbog krajnjih korisnika, a to su naši najmlađi.

Kovačević je takođe dodao:

„Veliko je zadovoljstvo čuti da smo finansiranjem izgradnje vrtića, pomogli opštini Kovin da reši problem lista čekanja dece u vrtić.“

Sanja Petrović, predsednica opštine Kovin, je podsetila prisutne da je na ovom mestu gde je sagrađen novi vrtić, do 2015. postojao stari objekat, nebezbedan za decu, zbog čega je građevinska inspekcija donela rešenje o njegovom rušenju.

Predsednica Opštine takođe ističe:

“Novi vrtić smo počeli da gradimo 2017. godine i za tu prvu fazu obezbedili smo sredstva iz budžeta opštine Kovin, a drugu fazu radova smo uspeli da završimo zahvaljujući Upravi za kapitalna ulaganja, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Ministarstvu finansija”.

Opremanje objekta vrtića, ukupne vrednosti 26,5 miliona dinara, finansirali su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine i Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Novi objekat predškolske ustanove „Naša radost“ sastoji se od prizemlja i potkrovlja, a u sklopu njega se nalazi pet soba za boravak dece, kao i zajedničke prostorije: hol, fiskulturna sala, prostor za vaspitače, prostorija za preventivno-zdravstveni rad i izolaciju, kuhinja, kotlarnica, vešernica i sanitarni čvorovi.

Planirani kapacitet objekta je do 150-oro dece, uzrasta od 18 meseci do 7 godina.