18/02/2019

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, уручили су данас уговоре о преносу средстава за реализацију 56 пројеката на територији 41 општине и града у АП Војводини у вредности од укупно 3.396.099.676,75 динара. Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта.

Настављамо и у 2019. години реализацију најважнијих инфраструктурних пројеката. Радићемо на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почињемо са радовима на изградњи локалног пута Стапар-Сивац, завршавaмо реконструкцију пута Опово-Дебељача, а реализоваћемо и бројне пројекте у области спортске инфраструктуре, међу којима је изградња нове спортске хале у Деспотову и школске сале у Белој Цркви“, рекао је председник Мировић и додао да је циљ Покрајинске владе да свака локална самоуправа у Војводини има спортски објекат.

„У Војводини смо покренули нови велики инвестициони циклус. Заједно са локалним самоуправама радићемо на релизацији пројеката, а ове године почеће и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину, вредних више од милијарду динара“, рекао је председник Мировић.