01/09/2020

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су отварању новоизграђеног објекта ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици.
За изградњу објекта вредну преко 341 милион динара, Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине је, на јавним конкурсима у области образовања, обезбедила 263 милиона динара, док је за опремање објекта издвојено око 42 милиона динара.
Новоизграђени објекат школе укупне бруто површине од око 4100 m2 се састоји од седамнаест учионица, два кабинета за наставу (техничко образовање и информатика), библиотеке, трпезарије са кухињом, инклузивне учионице, простора за пријем родитеља, санитарних чворова и административних просторија са капацитеом за око 1200 ученика.
Отварању школе присуствовали су и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер.