23/09/2016

Олимпијски шампион Давору Штефанек прогласио је данас отвореном новоизграђену спортску халу у Гложану, у општини Бачки Петровац. Прва утакмица у новој хали, чиме је она званично и пуштена у рад, започета је додавањем лопте коју је Давор Штефанек усмерио ка ђацима, који су своју фудбалску утакмицу наставили пред бројним мештанима и представницима општинске управе. Церемонији отварања и ђачкој утакмици присуствовали су председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Рекавши да му је изузетна част да присуствује отварању нове хале која служи на понос грађанима Гложана, и што су на једном месту двојица изузетних спортиста, некадашњи златни олимпијац Владимир Батез и Давор Штефанек, који је „славу спорта, славу Суботице, славу Војводине и целе наше земље пронео светом“, председник Мировић је најавио и повећања за спорт у буџету. Та повећања планирана су за улагања у спортску инфраструктуру и за подстицаје у спорту, јер је, како је рекао, „спорт нешто што на најбољи начин презентује и нашу земљу и спортски дух који наши људи имају“.

 

За изградњу спортске хале у Гложану издвојено је 106.4 милиона динара. Површина хале је 1864 м2, капацитет 300 гледалаца, а објекат поред изграђеног терена од 800 м2 располаже и свлачионицама, помоћним просторијама и економатом.

Данашњем отварању спортске хале претходио је састанак коју је председник Покрајинске владе одржао са руководством општине. На састанку су разматране актуелне теме и проблеми, као и развојни планови и пројекти.