18/09/2017

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић са сарадницима, посетио је данас општину Сремске Карловце, где је са председником општине Ненадом Миленковићем разговарао о могућој сарадњи покрајинске и локалне власти на реализацији пројеката који би требало да допринесу економском развоју и побољшању стандарда живота становника. Посети су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и директорица Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.

На састанку је било речи о пројектима чија је реализација у току, као што је изградња канализације употребљених вода, али и о другим пројектима на уређењу Сремских Карловаца и побољшању комуналне инфраструктуре попут одвођења атмосферскиг вода са Трга Бранка Радичевића. Посебно је било речи о подстицајима за даље унапређење туризма у овом месту, о чему је и договорена и ближа сарадња са Туристичком организацијом Војводине.

Након састанка у Магистрату, потпредседник Милићевић је са домаћинима обишао радове који се одвијају на изградњи канализационе мреже код главне црпне станице. За овај пројекат, укупне вредности око 51 милион динара, преко Управе за капитална улагања АП Војводине и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбеђено је 40 милиона динара, а остаатак средстава је обезбеђен из буџета локалне самоуправе. Према речима потпредседника Милићевића, Покрајинска влада ће наставити даље да улаже у Сремским Карловцима. То су све пројекти, како је рекао Милићевић, који су важни за житеље Сремских Карловаца, али и за развој туризма у овом месту, познатог по својим историјским и културним знаменитостима.

„Сремски Карловци су значајна карика у туристичкој понуди наше земље и желимо да она постане видљивија и на домаћем и на страном тржишту, како би број туриста у наредим годинама био знатно већи, а самим тим и приходи локалне самоуправе, Покрајине и Републике Србије“, изјавио је Милићевић.

Председник општине Ненад Миленковић је рекао да радови који се изводе на изградњи канализационе мреже представљају конкретизацију добре сарадње Покрајинске владе и локалне самоуправе, када су у питању капиталне инвестиције. Према његовим речима, када се радови заврше, грађани овог дела Сремских Карловаца више неће имати проблема са изливањем канализације на улице, што се до сада догађало у случају већих падавина.