02/03/2023

Покрајинска влада обезбедила је, преко Управе за капитална улагања Војводине, 250 милиона динара за другу фазу радова на реконструкцији Градског стадиона у Зрењанину, чиме ће тај град добити стадион по УЕФА стандардима, капацитета 8.000 места, што ће омогућити да се организују и међународна атлетска такмичења и фудбалски мечеви. Радове на реконструкцији стадиона данас су обишли председник Покрајинске владе Игор Мировић и и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.
„Настављамо са изградњом, обновом и реконструкцијом објеката спортске инфраструктуре широм Војводине – у Инђији, Мачванској Митровици, Црепаји, а наредних дана почињу радови на изградњи спортске хале у Новом Кнежевцу. У Зрењанину заједно са локалном самоуправом реализујемо ову велику инвестицију, која ће, према уверавању представника извођача радова, бити завршена до краја године. Имамо гаранције и обећања да ћемо до тада стадион пустити у функцију,“ рекао је Мировић након обиласка радова и додао да су средства за реализацију пројекта обезбеђена у покрајинском буџету.

„Средства су обезбеђена, процедуре су за прве две фазе завршене, трећа нас очекује у наредних 30 дана и нема разлога да тај посао не обавимо онако како смо планирали. Верујем да ћемо моћи да се поносимо стадионом и, пре свега, спортистима који ће овде тренирати у наредном периоду. Минулих деценија у Зрењанину су стасавали неки од најпознатијих спортиста у нашој земљи, па ћемо моћи да кажемо да смо створили услове за успехе таквих асова и у будућности“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, нагласивши да је Зрењанин привредни и друштвени центар средњег Баната и важна привредна тачка будућег развоја читаве наше земље.

„Завршетком овог стадиона добићемо модеран и јединствен спортски комплекс са стадионом и две хале, који задовољава међународне стандарде. Уз подршку Покрајинске владе, Град Зрењанин развија се и у областима здравства, образовања и културе“ изјавио је градоначелник Симо Салапура.
Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.