19/12/2016

Протокол о сарадњи, ради заједничког финансирања пројекта изградње саобраћајних површина Сентандрејског пута, потписан је данас у Новом Саду. У присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, протокол су потписали директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Новог Сада мр Слободан Кнежевић и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у изјави медијима након потписивања протокола навео је да се ради о сложеном и вредном пројекту који је веома важан за Нови Сад и Војводину.

„Нема алтернативе заједничком раду и окупљању око пројеката. То показује и ова иницијатива, зато што удружени и са финансијским средствима из више извора, са техничким знањем и потенцијалима које имамо у свим сегментима, можемо да урадимо много више. Алтернатива би била да се бесконачно свађамо, да трпе послови и велике инвестиције, што не иде у корист грађанима“, рекао је председник Покрајинске владе.
Јавно предузеће „Путеви Србије“ издвојило 200 милиона динара за заједничко финансирање будућег Сентандрејског булевара.

„Путеви Србије не финансирају само овај пројекат. У идућој години финансираћемо са око 280 милиона динара још једну саобраћајницу, као и пројекат рехабилитације десне траке поред Новог Сада, у дужини од око 5,5 километара, а у вредности од око 700 милиона динара. И, наравно, сваке године улажемо 200-300 милиона динара у одржавање саобраћајница. Дакле, само за радове у Новом Саду издвојићемо око једне милијарде динара у наредној години“, истакао је овом приликом ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао је да се, захваљујући сјајној координацији са Владом Србије и Покрајинском владом, увелико иде у реализацију оних пројеката који су договорени пре два месеца.

„Нови Сад је данас, кроз подршку Републичке и Покрајинске владе договорио инвестицију од најмање 700 милиона динара, за 1380 метара дужине будућег Сентандрејског булевара, са дуплом саобраћајном траком у оба правца, са тротоарима са обе стране, бициклистичком стазом, новом јавном расветом и новом водоводном и канализационом мрежом. То житељи Клисе, Слане баре и Видовданског насеља и заслужују“, нагласио је Вучевић и најавио наставак овог пројекта, који се састоји од рехабилитације постојећег Сентандрејског моста, као и изради пројекта новог моста-близанца преко Канала ДТД.