12/09/2019

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић, положили су данас камен темељац за изградњу нове спортске сале у Деспотову у општини Бачка Паланка, за чију изградњу је, Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, издвојила готово 116 милиона динара.

Пројектом је предвиђена изградња школске спортске сале са могућношћу обављања и ваннаставних спортско-рекреативних активности. Објекат ће, како је најављено, бити завршен за шест месеци.
Поред овог пројекта у општини Бачка Паланка ових дана почињу радови у Обровцу на изградњи дела канализационе мреже, а пре готово два месеца пуштен је у функцију и базен, оба пројекта се финансирају средствима Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине.
Покрајинска влада је од јула 2016. године до данас, за финансирање и суфинансирање пројеката у општини Бачка Паланка, определила више од 308 милиона динара за реализацију пројеката у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре и развоја спорта.
Полагању камена темељца присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница.