19/01/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу затвореног базена у Новом Бечеју, истакавши да је ово важна вест не само за Нови Бечеј него и за све грађане АП Војводине, јер ће добити нов туристички садржај и објекат за спорт и рекреацију. Реч је о пројекту вредном 553 милиона динара, а предвиђена је изградња затвореног базена који ће у свом саставу имати пливачки и рекреациони базен. Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

„Минулих година уложили смо знатна финансијска средства у изградњу спортске инфраструктуре у АП Војводини“, рекао је Мировић и додао да ће осим затвореног базена у Новом Бечеју за неколико дана почети и изградња спортске хале у Новом Кнежевцу.
Председник је нагласио да ће Покрајинска влада наставити са улагањем у спортску, али и туристичку и рекреативну инфраструктуру, с циљем да се у свакој општини обезбеди оно што од тих садржаја до сада није имала.

Мировић је навео да ће средином фебруара, преко Управе за капитална улагања, бити расписан јавни конкурс за нове велике инвестиције у Војводини.
„У овој и у наредној години очекују нас важни послови и велике инвестиције у Војводини. Имамо рекордни буџет на разделу Управе за капитална улагања, који је већи од 16 милијарди динара“, рекао је Мировић додајући да је овогодишњи буџет АП Војводине структуриран тако да се капитални расходи приближе једној трећини укупних расхода.
Председник Општине Саша Максимовић рекао је да ће Нови Бечеј у сарадњи са Покрајинском владом добити користан објекат, који ће засигурно допринети даљем развоју туризма у тој општини.