01/11/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић са сарадницима посетио је данас општину Нови Бечеј где је, након састанка са руководством те општине, обишао изградњу саобраћајница у индустријској зони „Исток“ и дворац „Хетерленд“ у Бочару. Уз председника Мировића, састанку и обиласцима су присуствовали и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, као и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.
Председник Мировић је након обиласка радова у индустријској зони „Исток“ оценио да је састанак са представницима општине био изузетно важан и да је договорено да се заједнички инвестира у четири индустријске зоне у овој општини. Циљ ових улагања је обезбеђивање подстицаја како би се привукли домаћи и страни инвеститори и како би се створили услови да општина, привредне коморе, покрајинска администрација и Влада Републике Србије могу инвеститорима да понуде одговарајуће локације, како би се отварала нова радна места. Председник Покрајинске владе је рекао да очекује да две од четири новобечејске индустријске зоне буду завршене током 2017. године, као и да ће након тога уследити и припрема и интензивирање радова и на друге две индустријске зоне. Председник Покрајинске владе је поручио да Нови Бечеј не треба да буде познат само по Госпојинским данима него и по „угледним, моћним компанијама које би запошљавале раднике“.

Председник Мировић је заједно са сарадницима посетио и стари дворац Хетерленд у Бочару, како би на лицу места било сагледано стање објекта чија изградња стоји дуже време. Председник Мировић је након обиласка дворца истакао да се проблем Хетерленда мора решавати темељито и систематично, као и да то решавање изискује време и стрпљење. Нагласивши да је неопходно донети одлуку о томе на који начин је најбоље користити овакав објекат, председник је подвукао да таква одлука није донета онда када је обнова дворца започета, пре неколико година. Рекавши да је Влада Републике Србије та која дефинише мрежу установа социјалне заштите а која онда тачно одређује категорије корисника и њихов укупан број, председник Мировић је рекао да ће се даљи кораци планирати тек након увођења објекта у мрежу устонова социјалне заштите.
Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је рекао да ће ускоро бити оформљен тим који ће се бавити решавањем проблема Хетерленда, и истакао да у то решавање морају бити укључени струка, ресорно републичко министарство, Влада Републике Србије и Покрајинска влада.