16/11/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима здравствених институција, које су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Вредност ових уговора износи 45,9 милиона динара, који ће бити утрошени за опремање општих болница у Сенти, Врбасу и Вршцу, Специјалне болнице за плућне болести у Белој Цркви, Клиничког центра Војводине и Институтa за плућне болести Војводине у Сремској Каменици.

„Управа за капитална улагања подржава политику Покрајинске владе да грађанима Војводине буде обезбеђена квалитетна здравствена заштита, и без обзира где живе, да имају једнако доступну и квалитетну здравствену услугу како у Новом Саду, тако и осталим војвођанским општинама. Стање у нашим здравственим институцијама није задовољавајуће, те ћемо и убудуће наставити да будемо поуздан партнер наших здравствених институција, пружајући им преко потребну финансијску помоћ, како би могли да дотрајалу медицинску опрему замене новом, савременијом, јер то је опрема која може сутра да спаси нечији живот”, истакао је овом приликом директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Председник Мировић је приликом уручивања уговора директорима поменутих здравствених институција, истакао да је улагање у здравство апсолутни приоритет Покрајинске владе о чему сведоче и данашњи уговори намењени унапређивању ове области.

Мировић је рекао да ће се ова подршка одвијати континуирано на нивоу целе покрајине, и нагласио да са дозом оптимизма гледа и на почетак изградње Б и Ц блока Клиничког центра Војводине, на чему ће се радити свакодневно у наредне четири године. Председник Покрајинске владе је навео значај решевања питања Опште болнице Панчево, као и да ће резултати у здравству бити видљиви и кроз опремање ангио – сала у покрајини. Оно што предстоји, јесте решавање недостатка кадрова и нових запошљавања здравствених радника, које је министар здравља одобрио, обавестио је Мировић овом приликом у Клиничком центру Војводине.
Уручењу уговора о додели средстава присуствовао је и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.