20/06/2017

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић обишли су данас радове на појачаном одржавању раскрснице државног пута II А реда број 100 (стара ознака М22.1) и локалног пута Војка – Стари Бановци код базена у Старој Пазови. Вредност пројекта је око 30 милиона динара, а средства за његову реализацију су Општини Стара Пазова додељена преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине у области саобраћајне инфраструктуре.

„За општину Стару Пазову, која је једина општина кроз коју пролазе два аутопута: Београд – Нови Сад и Београд – Загреб, пројекат изградње кружног тока, аутобуских стајалишта и јавне расвете на раскрсници која се налази на инфраструктурном коридору који повезује та два аутопута, има немерљив значај“, истакао је директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Ковачевић је додао да је ребаланс буџета Покрајинске владе завршен и да су опредељена средства преко Управе за капитална улагања АП Војводине за реализацију пројеката у пет програмских области те да се нада да ће Стара Пазова конкурсе Управе дочекати са добро припремљеним пројектима.
Председник општине Стара Пазова је изјавио да ће ови радови, ако наставе досадашњом динамиком, бити завршени пре предвиђеног рока од 60 календарских дана.

„Овај кружни ток је централни део наше општине и повезује два велика места Стару и Нову Пазову због чега је ово јако значајна инвестиција за грађане и њихову безбедност“, рекао је Ђорђе Радиновић

Појачано одржавање раскрснице код базена у Старој Пазови условила је реализација још једног веома важног инфраструктурног пројекта – изградње треће петље са искључењима на међународни аутопут Е-75, која ће, на својој локацији између Нове Пазове и Старих Бановаца, ускоро бити и пуштена у саобраћај.