14/11/2022

„Наредне године започећемо изградњу пречистача отпадних вода на територији општине Ириг“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након данашњег обиласка радова на рехабилитацији коловоза у Иригу, које је обишао заједно са директором Управе за капитална улагања АП Војводине Милошем Малетићем и покрајинским секретаром за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњеном Бјелићем. Осим у Иригу, радови на рехабилитацији коловоза се изводе и у Јаску, Врднику, Нерадину, Ривици, Шатринцима и Kрушедол Селу.
Радови на реконструкцији 14 улица у седам насељених места иришке општине део су пројекта уређења саобраћајне инфраструктуре вредног готово 140 милиона динара, који са 100 милиона динара финансира Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, док је остатак обезбедила локална самоуправа.
„Конкретним пројектима желимо да помогнемо Ириг као некада недовољно развијену општину, а данас као општину која ће, након великих инфраструктурних радова и пројеката које реализујемо заједно са Владом Републике Србије у будућности бити једна од најуређенијих и најлепших општина у Војводини, са великим потенцијалима у туризму“, истакао је председник Мировић.

Према председниковим речима, Ириг је постао веома привлачан за Новосађане и Београђане, а наредних година, након изградње Фрушкогорског коридора, очекује се да ће бити још атрактивнији.
„Радови на изградњи тунела кроз Фрушку гору одвијају се веома добро и то ће бити изузетан подстицај за ову општину. Реализацијом овог великог пројекта и измештањем саобраћаја Ириг ће бити постављен у нови систем развоја“, навео је председник Мировић.
Председник је нагласио да је Покрајинска влада, само преко Управе за капитална улагања Војводине, од 2016. године за реализацију значајних пројеката у општини Ириг издвојила више од 880 милиона динара, те најавио да ће подршка у наредним годинама бити још већа.
Захваливши Покрајинској влади на издвојеним средствима, председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић изјавио је да се реконструкција улица одвија предвиђеном динамиком и изразио очекивање да ће тај пројекат знатно побољшати туристичку понуду те општине.