22/09/2016

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас десети по реду Регионални сајам привреде у Новој Пазови, уз поруку да се привредницима мора посветити велика пажња, те да ће Покрајинска влада, активном политиком, према приоритетима, помагати у развоју пословног амбијента свих општина у нашој Покрајини. Посети Регионалном сајму привреде, претходио је састанак председника Мировића са руководством општине Стара Пазова на ком је разговарано о заједничким активностима на развојним пројектима у тој сремској општини.

„Данас смо на сајму у Новој Пазови видели снажне потенцијале привреде Срема, али и других крајева Србије. Видели смо да су мере које се предузимају, пре свега на националном нивоу, дале резултате који се огледају у расту броја запослених, као и у расту индустријске производње и бруто друштвеног производа, што треба очувати“, рекао је Игор Мировић и подсетио на чињеницу да су у општини Стара Пазова још пре четири деценије почеле са радом прве породичне занатске радње, те да данас послује преко 1000 приватних предузећа и 3000 предузетничких радњи.

 

Председник Мировић је додао да добри резултати обавезују да се настави са радом на стварању предуслова да Србија и АП Војводина остану дестинација која привлачи атрактивне улагаче, како домаће, тако и стране.

Манифестацији су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.